Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Koberce podľa veľkosti

Kedves Látogatónk, összeállítottunk Önnek egy méret táblázatot a szőnyegekről. Mikor elhatározzuk, hogy szőnyeget vásárlunk, először méretet veszünk a szobáról. Bízunk benne, ezzel segítségére lehetünk, hogy megtalálja az Önnek megfelelő szőnyeget. Mivel legtöbb szőnyegünk kézi csomózású vagy szövésű, így ezek a táblázatok egy körülbelüli méretek.

Összekötő szőnyeg

Összekötő szőnyegnek nevezzük azt, amelyet egy nagyobb szőnyeg mellé veszünk. Általában az összekötő szőnyeg 60x90, 80x120 vagy 100x150 körüli szokott lenni. Mivel adott a nagy szőnyeg, amelyhez passzolnia kell, így összekötő szőnyeget célzottan választunk. Sokan úgy keresnek, hogy elég, ha a színe passzol a fő szőnyeghez, a mintázat lehet különböző. Így kevésbé lesz unalmas a szoba padlózata. Ez a könnyebb megoldás. Viszont vannak, akik közel hasonlót szeretnének, színben és mintázatban. Ez a kézi csomózás esetében nehezebb feladat. Gépi szőnyegekben találhatunk abszolút egy forma szőnyeget nagy méretben és kis méretben is.

Futószőnyeg elnevezése

Folyosókba való szőnyeget nevezzük futószőnyegnek, amelyet hosszan terítünk. Ez az elnevezés az idősorán raggat rá a folyósó szőnyegekre.  Futószőnyeg különböző hosszúságban kapható. Válogatásunkban próbáltuk megkülönböztetni a rövidebb 80x200 szőnyeget vagy a hosszabb 80x300 szőnyeget. Általában minél hosszabb a futószőnyeg annál szélesebb.

Nappali szőnyeg

Legtöbbször nappali szőnyeget 200x300 méretben szoktak Vásárlóink keresni. Ez, a lakás fő szőnyege, amelyet a vendégeinknek is megmutatunk. E köré helyezzük a fotelt, és a szőnyegre pedig egy dohányzó asztalt. A nappali szőnyegre vagyunk a legbüszkébbek. Nem egyszerű nappali szőnyeget választani mivel szinte mindenhez passzolnia kell. A kisebb nappalikban 160x230 szőnyeget, a nagyobb nappalikba 250x350 szőnyeget is találhatunk. De a legjellemzőbben vásárlóink 200x300 szőnyeget vásárolnak a nappaliba.

Hálószoba szőnyeg

Hálószoba szőnyeg 140x200 vagy 160x230 szoktak keresni általában. Sok esetben szeretnek Vásárlóink az ágy két oldalára is szőnyeget helyezni. Ez lehet 2 darab 80x120 szőnyeg vagy 60x90 szőnyeg, amelyeknek érdemes passzolnia egymáshoz.  

Konyha szőnyeg

Konyha szőnyeg mérete változó lehet, hisz többféle konyha létezik. A hosszúkás konyhákban 80x200 szőnyeget keresnek Vásárlóink, míg a legtöbb konyhában 100x150 szőnyeg bőven elegendő szokott lenni. Nem érdemes drága szőnyeget vásárolni a konyhába. Fontos, hogy könnyen tisztítható vagy mosható legyen.

Nagyméretű szőnyeg

Nagyméretű szőnyeg 300x400 vagy 400x500 szőnyegek, inkább hatalmas termekben keresnek Vásárlóink. Természetesen vannak hatalmas nappalik, ahol 300x400 szőnyegre van szükség. Ezekről vásárlás előtt érdemes kérnie tőlünk több fotót. Természetesen Magyarországi vásárlóink személyesen is bejöhetnek hozzánk megtekinteni, a nagyméretű szőnyeget.