Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Koberec do chodby je ideálnou voľbou pre všetky miestnosti vo vašej domácnosti

Obľúbený Koberce behúne, ktorý musíte mať pre stiesnené priestory

Namiesto rohože stojí za to perzský koberec

Význam kobercov a trendy na rok 2022

Patchwork koberce: cesta od tradície k modernosti

Tradícia výroby kobercov je neoddeliteľnou súčasťou kultúrnych dejín Východu: jej korene siahajú až k nomádskemu spôsobu života. Európsky životný štýl a objavenie sedacieho nábytku neprispievalo k vzniku ľudovej tradície, pretože spočiatku išlo iba o vytvorenie životných podmienok. Koberce neboli nevyhnutnosťou, skôr relikviou,  symbolom vyjadrujúcim postavenie naznačujúcim spoločenské postavenie.

Pre východných nomádov to však bol mimoriadne všestranný nástroj a bol jedným z prostriedkov k prežitiu. Sedeli na ňom, používali ho na modlenie, zakrývali sa s ním, zavesili ho na vchod svojich stanov, takto sa bránili pred výkyvmi počasia. Krajina aj klimatické podmienky vytvorili priaznivé podmienky pre šírenie tejto tradície. Na vidieku pokrytom vysokými horami a náhornými plošinami bol hlavnou činnosťou chov zvierat, ktorý bol pre výrobcov kobercov stálym zdrojom surovín a vlny.

Postupom času výrobcovia kobercov mali nárok ukázať aj rozmanitosť svojej kultúry, tkali do kobercov príbehy, tradičné motívy a svoje sny, tak koberce dostali okrem použitia aj umeleckú hodnotu. Vďaka nekonečným variáciam farieb a vzorov sa objavili typy kobercov, ktoré je možné prepojiť s rôznymi geografickými oblasťami. Odvtedy si bohatý a farebný svet orientálnych kobercov si získali mnoho fanúšikov a upútali pozornosť aj renomovaných výskumníkov Východu.

 

Patchwork je jedným z najpopulárnejších kobercov, ktorý si našiel miesto v modernej domácej kultúre. Koberce sa vyrábajú špeciálnym spôsobom, v skutočnosti recykláciou niekoľkých starých perzských kobercov. Použité koberce sa prebrúsia, prefarbia a potom rozrezajú na kúsky. Nakoniec šikovní návrhári spojujú najlepšie kusy kobercov aby vytvorili nádherné patchworkové vzory.

Každý koberec Patchwork je skutočným majstrovským dielom, pretože nie je nezvyčajné, že kúsky koberca nosia odtlačky rôzneho veku. To tiež znamená, že každý patchwork má svoj vlastný jedinečný príbeh: časové roviny sú na každom koberci usporiadané inak a vedú do minulých historických etáp.

Patchworkové koberce sú mimoriadne vzrušujúcim doplnkom interiéru, pretože okrem toho, že sú estetické, budete mať pocit, že sa do vášho moderného domova nasťahoval kúsok histórie a tradície.

Khalmohammadi koberce sú jedinečné svojou farebnou kombináciou, pomenovanou po džentlmenovi Khal Mohammadovi, ktorý žil v Afganistane, keď vytvoril tento typ koberca so špeciálnou farebnou schémou.

Tieto koberce majú príjemný a teplý farebný efekt. Zvyčajne sú sýtočervené, tmavomodré alebo čierne. Meno dostali podľa svojej farby, pretože to bol Khal Mohammad, ktorý vyvinul červené tóny pre tieto koberce. Vzor koberca sa mení, ale charakteristické je hlavne vzor bokhara a iné vzory adaptované z turkménskeho dedičstva.

kobercov v Pakistane

 Orientálne koberce sú známe svojou kvalitou a ideovou hodnotou - dodnes sú v mnohých dedinách ručne viazané. O Východe si väčšina ľudí predstavuje perzské koberce, veď vo filmoch aj knihách sú spomenuté tieto zvláštne a drahé vlnené koberce.

Je však dôležité spomenúť, že existuje niekoľko odrôd perzských kobercov v závislosti od ich pôvodu a farby. V Afganistane má výroba kobercov storočnú tradíciu. Afganské koberce, ktoré sú tiež vlnené, pochádzajú hlavne zo severnej časti krajiny, ale aj tu rozlišujeme niekoľko odrôd. Najzvláštnejšie sú koberce Khalmohammadi, ktorým dominujú tmavočervené farby, hlavne kvôli ich farebným kombináciám. V kobercoch Khalmohammadi dominujú červené tóny, ktoré sú doplnené odtieňmi čiernej alebo tmavo modrej. Koberec je pomenovaný po bývalom afganskom gentlemanovi, ktorému vďačíme za túto výraznú tmavočervenú farbu. Svet motívov tohto vlneného výrobku je variabilný, ale vyznačuje sa hlavne vzormi bokhara, ktoré sa zachovali z turkménskeho dedičstva.

Dnes už existujú aj strojom tkané orientálne koberce, ale ich hodnota je oproti tradične ručne tkaným alebo uzlovým verziám oveľa menšia. Afganské koberce sú vyrobené procesom nadväzujúcim na tradíciu a precíznou prácou v oblastiach obývaných nomádmi a dedinčanmi. Sú nadčasové, udržiavajú si farbu a mimoriadne atraktívne.

Okrem kobercov Khalmohammadi sa vyrábajú aj tapisérie Berjesta, Kargai a Aqchai. Vyznačujú sa tiež jedinečným svetom vzorov a farieb, je v nich spoločné kvalita a rešpekt k tradícii. Charakteristické pre koberce Berjesta je, že majú viazané aj tkané časti, vďaka čomu obsahujú  viacfarebné pruhované vzory.

Je jedno, ktorý typ orientálneho koberca si vyberiete, buďte si istý, že obohatí váš každodenný život na celý život. Vďaka svojej jedinečnosti a farieb je ozdobou vášho domova.

Tieto typy kobercov sa vyrábajú v severnom Afganistane, v oblasti obývanej turkménskymi mešťanmi a dedinčanmi. Patria medzi najlepšie afganské koberce. Prepožičiavajú nášmu domovu jedinečnú atmosféru svojim rozmanitým svetom motívov a farieb. Sú veľmi husto viazané z najlepšej jemnej vlny, takže sú veľmi lesklé a menia svoju farbu zo všetkých strán rovnako ako hodváb. Tieto typy kobercov sa nazývajú Beljik, pretože sa po výrobe priadze dovážal základný materiál novozélandskej vlny z Belgicka do Afganistanu. Keďže priadza pochádzala z Belgicka, výrobcovia jej dali meno Beljik (Belžik, Beldžik), ale koberec typu khalmohammedi bol v skutočnosti vyrobený z najjemnejšej vlny s hustým viazaním. Khal Mohammad je meno afganského džentlmena. Objavil tiež farbu typu koberca Beljik. Tento koberec sa po príprave a strihaní štyrikrát umyje a suší na slnku a je tiež stálofarebný. Mnoho ľudí si myslí, že čím je koberec hustejší a hrubší, tým je kvalitnejší a odolnejší. Hrúbka je otázkou strihu. Trvanlivosť je výsledkom hustoty uzla a kvality materiálu.

 

Výroba: ručne viazaná

Počet uzlov: cca. 450 000 uzlov / m2

Miesto pôvodu: Afganistan

Viazaný materiál: 100% vlna

Osnovný materiál: 100% vlna

Hrúbka: cca. 6-7 mm

Orientálny koberec nie je len perzský koberec

Koberec je základnom kusom interiéru, je mäkký, hrejivý a svojimi farbami a vzormi určuje štýl miestnosti. Bez kobercov je podlaha holá a studená, bez nich sa cítite menej komfortne.

Ručne viazané orientálne koberce majú bohatú históriu. Bohaté motívy a farby orientálnych kultúr sú tkané do týchto kobercov a viazané profesionálmi, ktorí vyrábajú tieto orientálne koberce ručne. Vďaka tomu je každý koberec jedinečný…

Orientálne koberce sú cenným a estetickým bytovým textilom, ktorý môže byť charakteristickým doplnkom obývacej izby, spálne, a dobre vyzerá aj v jedálni. Naše orientálne koberce sú k dispozícii v rôznych farbách, veľkostiach a hrúbkach so špecifickými motívmi z oblastí, ako Afganistan alebo Kaukaz. Koberce sú vyrábané z vlny alebo bavlny, zo stopercentne prírodných materiálov.

Neváhajte nás kontaktovať na našich kontaktných údajoch a vyberte si pre svoj domov jedinečný orientálny koberec! Čakáme vás so širokou ponukou a dobrými cenami!

Orientálne koberce možno podľa metódy výroby rozdeliť na dva typy. Pri výrobe tkaných kobercov sa osnovné priadze napínajú pozdĺžne na dve vodorovné tyče tkacieho stroja, zatiaľ čo útkové priadze vedú vodorovne. Medzi tkané koberce patria koberce sumak, saracén, ikat, jajim, palas a kilim.

Pri viazaných kobercoch je najdôležitejšie, aby bolo viazanie rovnomerne husté. Za týmto účelom najskôr vyrobia základnú tkaninu, na ktorej vytvoria rady neviditeľné na križovaní osnovných a útkových priadzí. Riadky uzlov sú po uzatvorení útkom stlačené špeciálnym hrebeňom. Koberce štýlu indické, karabag, poľské arménske, tabriz a Savonnerie sa vyrábajú technikou viazania.

V našom  webovom obchode nájdete cenné a estetické bytové textílie, ktoré môžu byť charakteristickými doplnkami pre obývaciu izbu, spálňu, a sú ozdobou aj jedálne. Naše výrobky sú dostupné v rôznych farbách, veľkostiach a hrúbkach so špecifickými motívmi z oblastí Afganistan, Pakistan, Irán, India alebo Kaukazu. Bavlnené a vlnené koberce sú vyrobené zo stopercentne prírodných materiálov.

Neváhajte nás kontaktovať v našej predajni kobercov a vyberte si pre svoj domov jedinečné orientálne bytové textílie! Čakáme vás so širokým výberom akciových kobercov a dobrými cenami.

Tajomstvo úspechu nášho podnikania: súdržná sila rodiny a ručne viazané koberce!

Skoro každú svetoznámu značku vytvorili rodinné podniky. Takéto spoločnosti dodnes ponúkajú zákazníkom kvalitné výrobky . Tieto príbehy nám dali dostatok podnetu na to, aby sme fungovali, ako rodinný podnik, sme hrdí na to, že dnes naše ručne viazané koberce možno nájsť v obchodoch po celej Európe.

Skutočnosť, že sme dosiahli taký úspech s našimi ručne viazanými kobercami a, že stále máme veľké plány do budúcnosti, je nepochybne dôsledkom toho, že nie sme len zamestnancami, ale aj blízkymi príbuznými. Ako je zrejmé z príkladu veľkých firiem, skutočnosť, že zamestnanci sú vo veľmi úzkom kontakte poskytuje energiu, ktorá zaručuje profesionálny úspech. Rodinný podnik založil môj bratranec a jeho otec v roku 1993, v roku 2017 sme potom založili náš webový obchod, kde ponúkame tisíce produktov. Online  nakupovaním chceme sprístupniť naše výrobky v takých miestach krajiny, kde osobné nakupovanie je nemožné.

V nedávnej minulosti sme uzavreli zmluvu s iránskym výrobcom strojom vyrobených kobercov, ktorého zastupujeme vo východnej Európe, odvtedy predávame aj strojom vyrábané perzské koberce. Pre milovníkov perzských kobercov odporúčame kvalitné strojom vyrábané koberce z akrylového vlákna. Koberce z polyesterového vlákna sa pripravujú tiež s perzskými vzormi za prijateľné ceny.

Ak si chcete kúpiť ručne viazaný koberec alebo perzský strojom vyrobený koberec so skutočnou odbornosťou, naše rodinné podnikanie je vám k dispozícii! Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa produktov, neváhajte nás kontaktovať na našich kontaktných údajoch!

Má podobné vlastnosti ako vlna, ale na rozdiel od vlny, moľ akrylové koberce nepoškodzuje, čo je výhodou aj z hľadiska používania. Je to najviac vláknitý materiál odolný voči slnečnému žiareniu a poveternostným vplyvom. Kvôli vlastnostiam, ako udržiavanie tepla a mäkkosť, sa akryl najviac podobá vlne. Ľahko sa perie a rýchlo schne. Hlavne vďaka svojej ohňuvzdornosti je tiež vynikajúcim dekoračným materiálom. Nájdete ho samostatne alebo ako zmes vlákien, často vedľa vlny, najmä v pletených odevoch, svetroch, pulóveroch a teraz aj v kobercoch. Akryl je syntetické vlákno s nízkou hustotou, ktoré má štruktúru vlny, nezráža sa a ľahko sa čistí.

Krajina pôvodu: Afganistan. Je to pomerne nový typ koberca, ktorý sa vyrába od 90. rokov. 

Povedal to jeden z našich milých zákazníkov. Samozrejme vieme, že každý si myslí, ak vidí tieto pekné koberce, že musia byť „určite veľmi drahé“. V dnešných ekonomických podmienkach je dôležité myslieť na každého. Bohužiaľ, ako aj v iných obchodných odvetviach, aj v prípade kobercov závisí kvalita od ceny. Takže ak chceme kvalitný produkt, musíme zaplatiť viac. Ak ale naše financie sú obmedzené, musíme sa uspokoj s horšou kvalitou, ktorej nevýhodou je, že sa rýchlo zničí a nakoniec si musíme kúpiť nový. My, u Carpetdepo to myslíme inak. Okrem ručne viazaných kobercov predávame vysoko kvalitné perzské koberce so strojovým viazaním, ktorých vlákna nie sú vyrobené z polyesteru, ale z akryl. Perzské strojom viazané koberce vyrobené z akrylového vlákna majú podobné vlastnosti, ako koberce vyrobené z vlny.

Niektoré z vlastností: odolný voči slnečnému žiareniu-počasiu; ohňovzdorný; moľ ho nepoškodzuje; ľahko sa čistí;...

Tieto koberce predávame za skvelé ceny, ktoré sú prístupné každému.

Zabezpečujeme kvalitu za každú cenu.

Naša 25-ročná spoločnosť je zárukou kvalitných kobercov.

Katalóg koberce Carpetdepo ....

Renesancia perzské koberce - exkluzívne a jedinečné riešenia za nízke ceny

Koberec do chodby - ideálna voľba pre každú miestnosť v domácnosti

Handrové koberec reimagined - ručne tkané koberce kilim

Neprekonateľný perzský koberec ( koberec akcia ) - kargai koberec obchod

Pre základné koberec do chodby ( koberec do obývačky ) triky, pozrite sa na tieto

Triky obchodu: Perzský koberec a obchod s kobercami

Zistime zmysluplné údaje na stránke kilim koberec, koberec moderné (obchodu s kobercami)

Naučte sa tajomstvo lacne koberce, kúpiť koberec online (koberec do obývačky)

Exkluzívne ručne viazané koberce - pozrite sa bližšie na špeciality nášho internetového obchodu!

Zbavte sa nepríjemného vlneného koberca, kelim koberca, koberca do obývačky

Prekvapenia a konečný predaj v obchode s kobercami - Perzský koberec, orientálny koberec

Práve teraz je najlepší deň začať nakupovať kelim koberec - handrový koberec

V dnešnej rýchlej dobe je perzský koberec pre mnohých ľudí značným problémom.

Aktuálne znalosti v oblasti vlnených kobercov, orientálnych kobercov

Spoľahlivý vlnený koberec, tipy na orientálne koberce

Vynikajúce ponuky zľavnených kobercov na webovej stránke obchodu s kobercami

Nádherné - obchod s kobercami, orientálne koberce, vlnené koberce za zvýhodnené ceny.

15 dôvodov, prečo navštíviť túto webovú stránku s kilim kobercami

Naučte sa základné štúdie na stránke Perzský koberec (koberec do obývačky)

Trendy khalmohamedi koberec - orientálny koberec, vlnený koberec tipy tu

Stručná história perzských kobercov

Čo vieme o afganskom koberci?

Exotické vzory inšpirované prírodou - iránske koberce s rozprávkovými detailmi

Zaujímavé obchod s kobercami - khalmohamedi koberec a obývačky koberce nápady

Zohrejte svoj domov orientálnym kobercom

Vyberte si jedinečný koberec pre svoj domov

Koberce môžu váš domov ešte viac ozvláštniť

Oživme obývaciu izbu pekným kobercom

Spálňa by mala byť mäkká a pohodlná

Koberce možno umiestniť kdekoľvek v domácnosti

Perzský koberec, orientálny koberec, vlnený koberec, ručne viazaný koberec

Čo je to kilim?