Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Význam kobercov a trendy na rok 2022

Význam kobercov a trendy na rok 2022

Význam kobercov a trendy na rok 2022

 Koberec je fantastický spôsob, ako vniesť do svojho domova farby alebo jedinečné vzory. Od jasných a odvážnych zmesí kontrastných farieb až po ohnivé červené tóny, geometrie a zložité vzory-trend 2022 považuje za kľúčové seba vyjadrenie. Na druhom konci škály prevláda organický prírodný trend, ktorý do monotónnych interiérov prináša upokojujúci pocit pokoja.

 Ako si vybrať koberec?

 Pri výbere koberca je veľmi dôležité klásť na prvé miesto zamýšľané využitie miestnosti. Aký pocit chcete vytvoriť? Ako sa bude miestnosť využívať? Je priestor recepciou? Alebo miestnosť, ktorá bude vytvárať pokojný a uvoľnený pocit? Položenie týchto otázok pri výbere koberca vás priblíži k rozhodnutiu.

 Nálada miestnosti je dôležitá a veľmi osobná voľba. Niektorí ľudia sa chcú utiahnuť do upokojujúcej, relaxačnej spálne, zatiaľ čo iní uprednostňujú budoárovú atmosféru. Pre relaxačnú miestnosť zvážte neutrálne koberce.

 Návrat vzorovaných kobercov

 Donedávna boli koberce jednofarebné a neutrálne a hodili sa len do spálne, ale teraz sa vzorované kúsky opäť dostávajú do popredia a "sťahujú" sa do obývačky aj jedálne. V správnych rukách môžu vzorované vzory priniesť do miestnosti takmer umelecké dielo a dodať jej výrazný dizajnov tón. "Myslite na podlahu ako na hlavné plátno miestnosti," hovorí Lorna Haighová zo spoločnosti Alternative Flooring.

 Čalúnenie sa teda v roku 2022 vracia na scénu. Nech už zariaďujete akýkoľvek priestor, oplatí sa zamerať na podlahu. V obývacej izbe nielenže zakryje podlahu, ale môže slúžiť aj ako východiskový bod pre zostavenie dekoračného plánu. Oplatí sa do nej investovať a naše nohy vám za ňu počas chladných zimných mesiacov poďakujú.

 Podlahová rohož môže vytvoriť pocit luxusu; malý opakujúci sa vzor môže navodiť atmosféru miestnosti a dodať jej zaujímavosť bez toho, aby ju ovládol, zatiaľ čo odvážnejšie vzory dodajú rozmer a zameranie.

 V prípade čalúnenia pomáhajú 3D efektu rôzne dĺžky vlákien, ktoré sa môžu vyskytovať v rôznych farbách a tkaninách na koberci. Okrem toho, že dobre vyzerajú, sú aj praktické. Vo väčšine prípadov môžu strapce zdobiť tieto nábytkové doplnky.

 Celkovo možno povedať, že ak chcete oživiť svoj domov alebo konkrétny interiér, kúpte si koberec, ktorý sa vám páči, aby ste svojmu domovu dodali osobitý nádych, ako aj jedinečný vzhľad.

Pozrite si našu ponuku kobercov v našom obchode s kobercami!