Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Namiesto rohože stojí za to perzský koberec

Namiesto rohože stojí za to perzský koberec

Namiesto rohože stojí za to perzský koberec

Nálada, štýl, materiál a kvalita... Pri kúpe koberca sa vynára toľko otázok, a hoci sa môžeme cítiť, ako interiéroví dizajnéri s čiernym opaskom, často sú práve finálne úpravy-ako výber koberca-najťažšie. Mnoho ľudí prisahá na koberce, pretože sa dajú umiestniť do každej miestnosti, sú praktické a vydržia veľa opotrebovania. Mnoho výhod má však aj dobre zvolený perzský koberec, ktorý môže byť estetický, dodať miestnosti hrejivú atmosféru a dodať vášmu domovu jedinečný vzhľad.

Aké čalúnenie by som si mal vybrať pre svoj domov?

Výber správneho koberca je trochu, ako skúšanie oblečenia na dôležitú príležitosť: je dôležité, čo si kam oblečiete. Tak, ako by ste nešli na ples v mäkkom bavlnenom vlase, ani dlhý, mäkký koberec nie je dobrou voľbou do kuchyne; ľahšie sa čistí vzorovaný tkaný koberec, rovnako, ako v predsieni alebo na chodbe vyzerá dobre Koberce behúne odolnejší voči škvrnám alebo tkaný koberec. V kúpeľni použite ľahko schnúci, protišmykový koberec.

Pre milovníkov ľahkých, nadýchaných mäkkých kobercov je dobrou správou, že si ho môžete pridať do spálne. Bezpečné je položiť ho priamo pred posteľ, ale ak sa vám tam zmestí, môžete koberec umiestniť na obe strany postele, aby ste sa po prebudení nohami najprv dotkli mäkkého, teplého koberca namiesto studenej podlahy. Svetlý koberec je dobrou voľbou do malých tmavých obývacích izieb, zatiaľ čo do väčších jednofarebných priestorov sa oplatí vybrať farebný koberec, napríklad pútavý perzský koberec.

Ručne viazaný koberec vydrží celý život

Dobre zvolený koberec môže byť dekoratívnym prvkom vášho domova celé desaťročia, nikdy nevyjde z módy a je dostatočne odolný, aby vydržal celé generácie. V modernom prostredí môže nadčasová klasika-napríklad perzský - koberec vytvoriť mimoriadny efekt. Ďalším dôležitým faktorom pri výbere koberca je, či chcete ručne viazaný alebo strojovo vyrábaný koberec. Existuje značný cenový rozdiel v prospech strojovo vyrábaných kusov, ale ak chcete skutočne odolný perzský koberec, mali by ste si vybrať ručne viazaný, pretože vydrží celý život a "dlhodobo" sa oplatí. Stojí za to vedieť, že strojovo vyrobené akrylové koberce sú oveľa odolnejšie, ako ich polyesterové náprotivky, takže ak netrváte na jedinečnosti za každú cenu, odolný akrylový koberec by mohol byť dobrou voľbou. Ak však hľadáte krásne vzory, úžasné farby a autentický orientálny dojem, potom vás čaká skutočná lahôdka: exkluzívny ručne viazaný perzský koberec.