Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Surovina na vlnené koberce

Surovina na vlnené koberce

Surovina na vlnené koberce

Vlna je v súčasnosti popri húsenicovom hodvábe najdôležitejšou surovinou živočíšneho pôvodu, ktorá sa vo veľkej miere používa v odevnom a textilnom priemysle. Kožušina pokrývajúca telo ovce sa nazýva vlna, ale môže sa používať aj pre kožušiny iných zvierat. Okrem vynikajúcich tepelno-izolačných vlastností je obľúbená aj pre svoj príjemný, mäkký pocit. Jej história siaha ďaleko do minulosti, pričom vykopávky dokazujú, že ovce boli domestikované už 7 000 rokov pred naším letopočtom. Spracovanie suroviny si vyžaduje veľkú zručnosť, čo tiež prispieva k jej vysokej kvalite.

Prečo práve vlnené koberce?

V dnešnej dobe nájdeme v našom každodennom živote toľko syntetických materiálov, v našom náradí, v našom oblečení a dokonca aj v našich potravinách. Vlna, ktorá je 100 % prírodná, hypoalergénna, detská a šetrná k životnému prostrediu, je vzácnosťou, a preto je veľmi obľúbená. Na rozdiel od svojich syntetických náprotivkov používaných na výrobu kobercov je vlna vysoko odolná voči každodennému používaniu aj silnému opotrebovaniu. Vďaka svojmu materiálu a spôsobu výroby je vlnený koberec pevný a odolný výrobok. O jeho odolnosti svedčí aj skutočnosť, že bod vznietenia vlnených vlákien je stanovený v rozmedzí 500 - 600 °C, čo mu dodáva vysokú nehorľavosť a v prípade požiaru neprispieva k jeho šíreniu.

Čistenie ručne viazaných vlnených kobercov

V dvadsiatom prvom storočí sa takmer každý stretol s nejakou formou alergie, pričom popri potravinových alergiách zohráva významnú úlohu aj prach. Ak ste citliví na pevné častice v prostredí vrátane domáceho prachu, kúpa vlneného koberca môže byť vhodnou voľbou. Pomáha zlepšiť kvalitu vzduchu v našich domovoch tým, že uľahčuje čistenie. Na odstránenie každodenných drobných nečistôt môžete použiť vysávač, ale na vyčistenie odolných škvŕn nemusíte hneď volať profesionála. Na tento účel je už k dispozícii mnoho suchých výrobkov, ale aj malé množstvo studenej vody môže byť úspešné pri odstraňovaní vážnejších škvŕn.

Našťastie existuje aj široká ponuka vlnených kobercov, z ktorej si môžete vybrať. Od tradičných geometrických alebo kvetinových vzorov v orientálnom štýle až po tradičné bordové alebo nezvyčajnejšie farby a tvary, ktoré samy o sebe poskytujú nekonečné množstvo variácií pre vašu obývačku alebo spálňu. Nájdete tu aj nevyhnutný prvok pre rustikálnejšie vidiecke domy alebo rekreačné chaty, handrový koberec. Naši odvážnejší zákazníci si môžu vybrať aj z našich pestrofarebných patchworkových textílií.

Navštívte náš online obchod s kobercami a nájdite si dokonalý vlnený koberec.