Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Okrúhly koberec

Okrúhly koberec

Okrúhly koberec

Perzské koberce boli dôležitou súčasťou orientálnej kultúry, ale dnes sú obľúbenou dekoráciou domov a iných nehnuteľností v mnohých častiach sveta. Okrem sentimentálnej hodnoty predstavujú aj významný majetok, vďaka ktorému sa stali symbolom postavenia. Často sa nachádzajú v kanceláriách právnikov a v luxusných reštauráciách.

Umiestnenie koberca v domácnosti

Nájsť miesto pre okrúhly koberec sa môže na prvý pohľad zdať ťažké vďaka ich nezvyčajnému tvaru. Nezúfajte však, podobne ako ich štvorcové náprotivky, aj koberce okrúhleho tvaru sa dajú použiť na nespočetné množstvo miest. Začnime snáď tým najzrejmejším, okrúhlym jedálenským stolom v kombinácii s okrúhlym kobercom... večná klasika.

Nezáleží na veľkosti obývacej izby, všetko od najmenšieho po najväčší môže byť vylepšené okrúhlym kobercom v orientálnom štýle, nehovoriac o zladení s klenutými dverami.

O užitočnosti kobercov sme už písali (pozri: veľké koberce) a teraz by sme chceli zdôrazniť ich praktickosť a pohodlie, takže ak trávite veľa času v kuchyni, oplatí sa zaobstarať si koberec. Ideálny môže byť koberec menších rozmerov, ktorý sa ľahko prenáša a rýchlo čistí.

V spálni existuje obrovská škála možností okrúhleho koberca. Môže byť umiestnený vedľa postele alebo pred ňou, v symetrii alebo asymetrii, v kombinácii s príjemným náladovým osvetlením alebo ako súčasť čitateľského kútika.

Umiestnením koberca sa pridá nová úroveň balkónovej výzdoby, horúci nápoj na balkóne v chladnejší deň si lepšie vychutnáte aj s jedinečným kobercom v orientálnom štýle pod nohami.

Typy kobercov

Môžu byť strojovo alebo ručne viazané a použité materiály sú zvyčajne vlna, bavlna alebo akryl. Existuje aj niekoľko cenových možností, pričom strojovo tkané koberce sú cenovo dostupnejšie a napríklad akrylové koberce sú k dispozícii za nižšiu cenu. Naše neustále aktualizované zľavnené koberce zahŕňajú aj okrúhle koberce, takže sa oplatí prezrieť si ich tiež.

V súlade so štýlom našich perzských kobercov často prevládajú bordové a béžové farby, ale nájdete aj neobvyklejšie farby. Popri kvetinových motívoch sa často vyskytujú aj krásne geometrické tvary. V kategórii okrúhlych kobercov nájdete napríklad vlnené koberce typu mahi, medailón, jaldar, mauri a iránske koberce.

V našom obchode s kobercami sú k dispozícii desiatky výrobkov, z ktorých si môžete vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

Prejdite do obchodu s kobercami!