Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Výhody koberce behúne

Výhody koberce behúne

Výhody koberce behúne

V dnešnej dobe už pri pomyslení na bytový dekor nemyslíme na vyblednuté, vyšliapané koberce. Nie je to náhoda, v súčasnosti existuje množstvo praktických, estetických a v neposlednom rade univerzálnych alternatív. Dovoľte mi, aby som vám predstavil jednu z nich, ktorou je koberce behúne.

Okrem estetických výhod majú koberce mnoho ďalších užitočných vlastností.

Koberce znižujú prašnosť, ľahko sa čistia

Či už bývate v rušnom byte v centre mesta alebo vo vidieckom dome, všade je problémom prach. Koberce znižujú prašnosť vo vzduchu, čím pomáhajú udržiavať vaše zdravie. Čistenie je jednoduché. Vďaka ľahko pohyblivej konštrukcii sa môžete účinne zbaviť nečistôt, a to buď vysávaním, alebo ich môžete vyložiť von. Čistenie môžete vďaka veľkosti koberce behúne vykonávať doma vlažnou vodou a bez chemikálií v prípade menších škvŕn alebo v profesionálnej čalúnnickej čističke v prípade vážnejších škvŕn.

Univerzálnosť farieb a tvarov kobercov

Teplé odtiene sú vnímané ako bližšie, zatiaľ čo studené odtiene sú vnímané ako vzdialenejšie. Tento poznatok sa využíva v širokej škále aplikácií, preto nie je prekvapujúce, že je obľúbenou voľbou aj na dekoráciu domácnosti. V úzkej predsieni alebo chodbe svetlý a dlhý vzorovaný bežecký koberec opticky zväčší priestor. Napríklad indické bavlnené kilim alebo vlnené koberce jaldar.

Určité typy farieb a vzorov sa môžu spájať s určitými pocitmi a dojmami, ktoré môžu ovplyvniť náladu miestnosti. Textil v tmavšom odtieni umiestnený v spálni vedľa postele vytvorí útulnú a intímnu atmosféru a pomôže podporiť relaxáciu.

Výrazný, pestrofarebný koberce behúne sa môže stať ústredným bodom obývacej izby určenej na spoločenské stretnutia alebo jemný, čistý vzor môže byť dokonalým doplnkom.

Úvahy o pohodlí

Nech už si vyberiete akúkoľvek časť domácnosti, určite je pohodlnejšie chodiť po perzskom koberci ako po tvrdom, studenom vlase. Či už uprednostníte strojovo tkaný alebo ručne viazaný koberec, môžete si byť istí, že nielen zvýši estetiku vášho domova, ale bude sa páčiť všetkým členom rodiny.

Bezpečnosť koberca

Koberce umiestnené v domácnosti poskytnú väčšiu bezpečnosť, s nižším rizikom pošmyknutia. Dieťa, ktoré sa učí chodiť, dospelý, ktorý sa pošmykne v zhone, alebo starší člen rodiny, ktorý je neistejší na nohách... všetci budú mať z toho úžitok.

Teraz už zostáva len vybrať si ideálny koberce behúne pre vás, pozrite si našu ponuku.