Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Blog

Koberec do chodby

Koberec do chodby

Koberec do chodby

Prvou miestnosťou, ktorú vidíte pri vstupe do bytu alebo domu, je chodba, preto nie je náhoda, že koberec, ktorý tu položíte, hrá významnú úlohu. Pri výbere koberca do predsiene sa v prvom rade zohľadňuje veľkosť a tvar dostupného priestoru.

Napríklad pre úzku dlhú chodbu v kancelárii je pravdepodobne ideálnou voľbou behúňový koberec. Po ceste koberec zachytí veľkú časť nečistôt z ulice, ktoré prinesú topánky hostí.

Do menšieho priestoru sa bude hodiť menší koberec. Našťastie existuje niekoľko alternatív k chodbovému kobercu.

Tkaný koberec na chodbu

Dobrou voľbou môže byť tkaný koberec, ktorý je v súčasnosti k dispozícii v takmer nekonečnom množstve farieb a veľkostí, z ktorých si ľudia môžu vyberať. Môže byť moderný s jasnými farbami alebo rustikálny s pastelovými farbami. Môžete si vybrať medzi ručne viazanými kobercami kilim v orientálnom štýle alebo modernými strojovo viazanými druhmi. Tieto tkané koberce sa stali klasikou vďaka svojej všestrannosti a praktickosti, keďže obe strany možno používať rovnako. Veľmi ľahko sa aj čistia, pretože sa dajú ľahko premiestňovať, na každodenné čistenie môžete použiť vysávač a ťažké škvrny sa dajú ľahko odstrániť pomocou peny na čistenie kobercov.

Odlišnosť od klasického koberca

Po klasike môže byť trochu odvážnejšou voľbou okrúhly koberec do chodby. Netradičné riešenie, ktoré váš domov okamžite urobí zaujímavejším a jedinečnejším. Môže byť strojovo alebo ručne viazaný a zvyčajne sa vyrába z vlny alebo bavlny. V súlade so štýlom perzských kobercov často prevládajú bordové a hnedé farby, ale nájdu sa aj špecifickejšie farby.

Výber koberca do predsiene

Ak ste priaznivcom zlatej strednej cesty, najlepšou voľbou koberca do predsiene je pravdepodobne tradičný štvorcový orientálny koberec menších rozmerov 80x120, ktorý je elegantný a sofistikovaný bez toho, aby pôsobil príliš rušivo.

Vzhľadom na časté používanie sa oplatí zvážiť, aký odtieň koberca si kúpite, pretože sa môže ľahko zašpiniť, keď vojdete z ulice. Ak je miestnosť svetlá, pokojne si vyberte tmavšie farby, prichádzajúce svetlo len zvýrazní krásu vášho koberca do chodby. V menej slnečných priestoroch je ideálnejšia béžová alebo sivá. Treba však poznamenať, že svetlé koberce sa môžu rýchlo zašpiniť. Vďaka kvalite materiálov a výroby nebude časté čistenie problémom a naše koberce sú odolné a vďaka svojej vysokej kvalite budú dlho zdobiť váš domov. Pri každodennom vysávaní a šetrnom mokrom čistení si ľahko zachovajú svoj pôvodný stav.

Vyberte si z našej ponuky kobercov podľa svojho vkusu a rozpočtu, nech už si vyberiete akýkoľvek kus koberca do predsiene, požadovaný efekt je zaručený.