Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Často kladené otázky

Parametre strojovo tkaných kobercov a ich interpretácia

Parametre strojovo tkaných kobercov a ich interpretácia

Parametre strojovo tkaných kobercov a ich interpretácia

Existuje veľa obchodov s kobercami, ktoré predávajú strojovo tkané koberce, ale len málo z nás rozumie, čo znamenajú čísla uzlov, hmotnosť alebo dokonca materiál. To sú parametre, ktoré odlišujú strojovo tkané koberce. Tieto parametre určujú hodnotu koberca. Čím sú čísla vyššie, tým je koberec kvalitnejší.

Číslo uzla koberca

Počet uzlov určuje jemnosť alebo hustotu koberca. Štandardný strojovo tkaný koberec obsahuje do 300 000 strojových uzlov na meter štvorcový, zatiaľ čo koberec, ktorý sa považuje za kvalitný, obsahuje do 500 000 strojových uzlov. strojovo tkané koberce s počtom uzlov jeden milión a viac už patria do kategórie vysokej kvality. Rozdiel pocítite na dotyk.

Hmotnosť koberca

Trvanlivosť a kvalitu určuje aj hmotnosť koberca. Čím je koberec ťažší, tým je v ňom viac materiálu. Hmotnosť štandardného koberca je maximálne 2 kg/nm, kvalitný koberec má hmotnosť medzi 2 kg/nm - 2,5 kg/nm, zatiaľ čo vysokokvalitný strojovo tkaný koberec má hmotnosť nad 2,5 kg/nm.

Materiál koberca

Väčšina strojovo tkaných kobercov je vyrobená z polyesteru alebo polypropylénu. Sú vyrobené z plastu. V súčasnosti sa na výrobu kvalitnejších kobercov používa polyester. Vo väčšine obchodov s kobercami nájdete koberce vyrobené z polyesteru. Koberec vyrobený z akrylu je na dotyk a vlastnosťami podobný vlnenému kobercu. Ako útkové vlákno sa často používa juta. Perzské koberce vyrobené z akrylu sa odporúčajú milovníkom elegantného dizajnu interiéru. Pre tých, ktorí chcú dobrú kvalitu za prijateľnú cenu. Je dôležité poznamenať, že strojovo tkané koberce nie sú vyrobené z hodvábu!

Pred objednaním strojovo tkaného koberca si pozorne prečítajte podrobnosti. Získate tak predstavu o kvalite koberca.

Ako sa vyrábajú polyesterové koberce